Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Impossible School - 1. évad

 kawaiiteddy.jpg 1. rész - Az én Iskolám

Lehet, a ti iskolátok teljesen normális. De az enyém nem... Az enyém teljesen más. A legrémisztőbb, és a legkülönlegesebb dolgok történnek itt velem.

Opening: http://www.youtube.com/watch?v=aFLM1NEkxf8

Kiléptem a teljesen üres ház ajtaján, és megcsapta arcomat a nyári lágy szellő. Igen, teljesen üres ház; Már kiskoromban meghaltak a szüleim. Felégett a házunk. Azóta egyedül élek, mert azt hitték, hogy én is elégtem a házzal együtt. De nem. Én kiszaladtam a házból, és már a szüleim se találtak. Úgy égtek fel ők is; Engem kerestek. Addig nem akartak kimenni a házból, amíg engem meg nem találnak. Pedig velem nem úgy bántak, mint a legkedvesebb gyerekkel a világon... De mit tehettem volna? Alig voltam négy éves, honnan tudtam volna, hogy most mi is történik körülöttem? Lehet, hogy így gondolom. Most. Ám van olyan, amikor magamat vádolom ezzel az egésszel... A lényeg, hogy miután kimentem az égő házból, egy egész napot az utcán éheztem. Nem érdekelte ez senkit... Egy kisgyerek rohangál az utcán, és ez teljesen nem érdeklik őket? Mikor eltelt ez az egy nap, egy köpenyes, szakállas alak ment oda hozzám. Akkor persze mindenkiben megbíztam. Úgy mentem utána, mint egy kiskutya. Egy kis szőke, göndör, kék szemű kutya. Persze azóta egyenesebb lett a hajam, de akkor még teljesen spirál volt. Ez a bácsi elvitt egy óriási köves házba. Akármerre hajolgattam, csak egy vége fogyhatatlan kőfalat láttam. Nem féltem. Semmi rettegés fajta nem volt bennem. Kicsi voltam, meggondolatlan, és szófogadó. Persze ezek közül egyik se változott tizenkét év alatt. Ha belenézek  tükörbe, ugyanazt a lányt látom, mint tizenkét éve. Egy védtelen kislányt. Ahogy beléptem az óriási kőépületbe, egy csomó lányt, és fiút láttam. Az egyiknek kínkeserves arca van, a másiknak vidám. Mind különböző. Amint megláttak engem, a folyosó két oldalára álltak, egyik oldalra a fiúk, másikra a lányok, és mindenki vigyázzba állt. Ettől ijedtem meg igazán... Nem ehhez szoktam. Ilyen bánásmód... Mint egy királynővel. Pedig én is ugyanolyan voltam, mint ők. Csak fiatalabb. Az egész rend itt úgy van, hogy az elhagyatott gyerekeket behozzák ide, és 14 éves korukig egy icipici szobában nevelik. Társadalom nélkül. A legújabb kutatói módszerekkel, egy tablettával, amit naponta beveszünk, különleges erőkre tehetünk szert. Mondhatjuk, kísérletek vagyunk, de így csak nekünk lesz jobb - nevelték belénk ebben a nyolc évben. Ennek az egész kutatói dolognak a neve: Amonis. Azóta a gyerekekben nincs öntudat. Néhányan jöttek rá, hogy mi is történik velük. Úgy hívjuk magunkat: Anti Amonis. 

Az Amonis egy ékkő, amit találtak a bányászok, nem is olyan régen, és elkezdtek vele kísérletezni. Nem sokkal utána egy egéren tapasztalták meg, hogy ez az ékkő, ha felolvasztják, hat az élőlények agyára, és mint egy robotot, tudják irányítani őket. Nem akarnak semmit tőlünk, csupán egy kísérlet ez az egész. Mi nem így gondoljuk. Nem is vesszük be a tablettákat, amiket az ebéd mellé adnak. Eddig csak egy-két tanár kezdte el sejteni, hogy mi mit is csinálunk, de ezeknek a tanároknak elhitettük, hogy mi semmit se akarunk. Veszély, igazi veszély még soha nem volt. Már 10.-edikes vagyok, és azóta vagyok itt, mint egy kiskutya, aki mindenkit követ, akit meglát. Könnyen elhisz mindent, mindenkinek. Még mindig kisgyerek vagyok, aki soha, de soha nem tanul semmiből. Akárki veri át, nem látok benne semmi rosszat. Akiket először megláttam, azok az Anti Amonis tagjai voltak. Velük kezdtem barátkozni... Elszántan meg akarják szüntetni ezt a programot. Az a jó ebben az iskolában, hogy mindenki olyan, mint én. Vagyis... Árva. 

Amikor beléptem az óriási ajtón, a jéghideg épületbe, hat mosolygós arc nézett rám. Baiko, 17 éves, fiú, fekete hajával, zöld szemével teljesen kitűnik a tömegből. Etsuya, 16 éves, lány, szőke hajú, fekete szemű. Vágó eszével szintén kitűnik a tömegből. Giichi, 15 éves, fiú, barna hajú, szürke szemű. Programozási képességével tűnik ki közülünk. Hirokazu, 17 éves, lány, piros hajú, zöld szemű. Ő az ereje miatt tűnik ki; mind a négy elemet uralja. És ott vagyok én; Haranobu, 16 éves, lány, szőke hajú, kék szemű. Azt még nem találtam meg, hogy miért vagyok különleges... De annyiban biztos vagyok, hogy mindenki az.

Folytatása következik...

 

2. rész - Álmaim Habjain

Mindegyikőjük... Olyan kedves velem. Mintha a testvérük lennék, annyira hozzájuk nőttem. Ha meggondolom, annak is tekinthetem őket; Velük nőttem fel, ők segítettek a gondjaimon. Tulajdonképpen, egyszerre a legjobb barátaim, és a - mostoha - édestestvéreim.

- Ma gyűlés lesz ötkor a színház terembe. - szólt Baiko - Fontos megbeszélés, mindenkinek ott kell lennie! - Nézett ránk komoly arccal.
Az eddigi gyűléseken is ott kellett lenni, de ő most külön feltűntette. Baiko a mi elnökünk, mivel ő a legidősebb. Hirokazu is 17 éves, de leszavaztuk...
- Ott leszek. - bólintottam, bár ez eléggé egyértelmű. Mindenki ott lesz, egyrészt mert azt mondták, más részt pedig más senkit se érdekel, csak a klubb. Vannak más egyesületek is, de a legnépesebb a színészeti csoport. A mién rendelkezik a legkisebb tag létszámmal. Öten vagyunk összesen, és általában minden évben egy-kettő jön, egy-kettő megy. Többen is lehetnek végzősök, és többen is csatlakozhatnak... Ez az egész változó. Eddig egy ember árulta el a mi községünket, de sikerült szárazon megúszniuk. Ez a program tizenkét éve létezik, és hat éve történt, hogy a 17 éves Sadayoshi elárult minket. Ekkor persze én még tíz éves voltam, de mesélték a történetet.
Sadayoshi az elnökhelyettes volt, és mindent megtett, hogy elnök lehessen. Senki se akarta megválasztani... Elege lett az egészből... De ezt senkinek se mondta. Egyszerűen csak egy tervet kezdett készíteni; El árulja az egész csapatot. De nem úgy, hogy megtudják, hogy ő volt, hanem, hogy a tanárok meglássák, mit művelnek. Több hónapig próbálkozott... Eljött a nyár; Ilyenkor az osztályokat külön-külön elküldik nyaralni az osztályfőnökkel. Az évzáró ünnepségen tartottak egy gyűlést, és ezt a napot nézte ki magának Sadayoshi, hogy leleplezze az egész kalamajka lezárásának. A színház teremben tartották a gyűlést, amíg Sadayoshi a tanárokat elvezette a színház terembe - ahol le volt húzva a függöny. - Amikor az összes tanár bennt volt, Sadayoshi elhúzta a függönyt, ahol a tanárok elé az a látvány tárult fel, ahogy éppen az Amonis ékkőt tanulmányozzák. Ezt az egészet ki tudták magyarázni annyival, hogy ez csupán a kémia házi... Az utcán talált köveket kell elemezni. A tanárok ezt el is hitték, így gond nem volt, ám eléggé bizalmatlanok lettek felénk irányulva.

Most harangoznak öt órára, és mindenki, - kivéve Baiko-t - itt van. Ebben a percben szuper-piros arccal berohant.
- Elnézést a késésért, feltartottak kint... - motyogott, mire Hirokazu fújtatott egyet. Igen, ő is pályázik az elnöki címre. Szerencsére - reméljük - ő nem olyan, mint Sadayohi, így bajunk nem lehet belőle. Talán.
- Mint említettem, fontos ügyért hívtalak ide titeket. - váltott át komolyra - Egy lány, a 10/a-ból tud a létezésünkről. Egyelőre azt mondta, nem akar se ellenünk, se velünk lenni... Valaki vállalkozna arra, hogy beszéljen vele? - Síri csend. Senki se jelentkezik.
- Én vállalkozok! - mosolyogtam.
- Rendben, Haranobu. Egy jó pont ezért! - És firkantott a táblájára. Hoppá! Fontos információ kihagyva. Mindenkinek pontokat vezetnek, hogy mit tesznek a csapatért satöbbi... És ebből dől majd el, hogy ki lesz az elnök. Egyelőre Etsuya a legesélyesebb, és méghozzá ő velem egy korú... Így nagyon nincs esélyem. Ezért minnél több ilyeneket csinálok.
- A lány neve Hiroyuki, Yuki-nak is szólítsák, veled egy idős, 16 éves, zöld a haja, és vörös a szeme. - Adta meg az - eléggé érdekes - infofmációkat. - Ha megcsináltad a feladatot, akkor írom jóvá a pontodat. - Szólt, és témát is váltott. - Másik feladat; a 9/b osztályfőnöke sejt valamit rólunk. Ki szeretne vállalkozni arra, hogy ne gyanúsítson minket ez a tanár? - Újabb síri csend.
- Én vállalkozok... - jelentkeztem. Mindenki furcsán nézett rám. Nem vállalhatok több feladatot is?
- Rendben, Haranobu. A tanár jellemzői: Úgy szólítsák; Mrs. Koguchi. Teljes neve: Mrs. Koguchi Inao Kamatai. Földrajz, magyar, és történelem tanár. Eléggé kedves tanár, sok diák kedvence, szóval könnyű szót érteni vele. Ha sikerül lebeszélned a szaglászásról, akkor egy újabb jó pontot írunk jóvá. - szólt, és újra témát váltott. - De a legfontosabb hír; Hamarosan itt a nyár! Vannak akik elballagnak, ám most nálunk senki se... Szóval a lényeg, hogy egy évforduló közeleg felénk; Sadayoshi évfordulója. Ekkor egy partit rendezünk, de inkább csak a nyár miatt. Ennyi lett volna, mennyetek a dolgotokra! - és én ekkor fejeztem be az emberekről írt jegyzeteket.

Este hamar lefeküdtem aludni; Hiszen holnap egy izgalmas nap elé nézek.
 

Folytatása következik...

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 17505
30 nap: 281
24 óra: 7